Over ons

Het Wijnblad is één van de snelst groeiende wijngroothandels van de Randstad. Door het leveren van een totaal pakket onderscheidt ’t Wijnblad zich van andere wijn collega’s in Nederland. In dit pakket zit bijvoorbeeld tapsysteem “WinesaverPRO”, “Jerice Queen” voor snel en veel Cocktails en Cafe Cappuccino Ice, “Winesounds” in ontwikkeling en voor een gezellig avondje “Artiest4you” .

Door onze totale zelfstandigheid kunnen wij ook artikelen leveren buiten onze prijscourant.

Ons verkoopteam (oftewel ons familie bedrijf) bestaat uit Ruud van Vianen (40 jaar wijn ervaring), Glenn van Vianen (binnendienst) en Chantal van Vianen (buitendienst). Janny van Vianen zorgt voor de goede afhandeling van alle administratie.

De lijnen zijn hierdoor zeer kort, zodat wij uw probleem snel kunnen oplossen.

Waarom Casa Silva?

Vina Casa Silva

Met de 5e generatie Silva aan het roer is Vina Casa Silva een van de meest bekroonde wijnhuizen van Chili. Zo werden zij nog uitgeroepen als ‘Beste Wijnproducent van Zuid-Amerika’ in 2000, ‘Wijnmaker van 2013’  en wereldwijd ‘Winery of the year 2010’ Het wijnhuis is gesitueerd in het centrum van de vallei in het kleine dorpje El Tambo, nabij San Fernando.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij de familie Silva hoog in het vaandel. Alle druiven plukt men met de hand en worden nog eens geselecteerd bij binnenkomst. Met name de inheemse en succesvolle Carmenere, maar ook de  Sauvignon Gris druif. Deze laatste komt van wijnstokken die meer dan 80 jaar oud zijn. Hierdoor krijgt de wijn zijn karakteristieke en intense smaak. De familie Silva proeft eerst alle wijnen, eerder gaan ze niet onder de kurk.

Terroir

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken behoorlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De familie meent dat Colchagua Valley een van de beste regio’s in Chili is voor de aanplant van blauwe druiven. Vooral aan de voet van het Andesgebergte, in de recentelijk aangeplante Los Lingues wijngaard, gedijen deze druiven meer dan uitstekend. Met name de resultaten met de Carmenere druif zijn hier bijzonder goed te noemen. Ook de Cabernet Sauvignon doet het voortreffelijk. Op basis van deze twee blauwe druiven maakt men echte topwijnen.

Het geheim van de Carmenere

Een van de meest succesvolle druif die Casa Silva gebruikt is de Carmenere. Deze druif komt oorspronkelijk uit de Bordeaux, maar is daar door de druifluis medio 19e eeuw zo goed als verdwenen. Een goede Carmenere is heerlijk rijp en zijdezacht. Het geheim schuilt zich in de aanplanting aan de voet van het Andesgebergte, die zorgt voor verkoeling, vooral in de nacht. Grote temperatuurverschillen gedurende de dag leiden tot wijnen met meer diepte en intensiteit. Hier profiteert Casa Silva volop van. Hun Carmeneres vallen dan ook regelmatig in de prijzen, ze behoren zelfs tot de beste van Chili!

Onderscheidingen

  • Winery of the year 2017
  • Winery of the year 2015
  • Wijngaard 2013
  • Winery of the year 2010
  • Winery South America 2000
  • Most awarded winery from Chili
  • Mister Carmenere
  • Most awarded of the Century

In Nederland

  • Grote winnaar Harold Hamersma 2014
  • Winnaar Supplement Chili bij Perswijn (6 eervolle vermeldingen)

CASA SILVA Prijzen 2013