Wijnverhalen

Wijnen met een verhaal?

 

Zijn wijnen of wijnhuizen met een verhaal en extra dimensie
Een verhaal van langgeleden, een verhaal hoe de wijnboer is begonnen:
zijn familie, het gebied, het idee, en veel meer..

 

Lees de verhalen hieronder.

 

TIP: leuk voor uw wijnkaart, het geeft uw wijnkaart een extra dimensie.

 

The Fish Wives Club – Wijnen

De Fishwives Club Boutique Winery is een Nieuwe Wereldwijn uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze zijn uniek omdat ze letterlijk de keuze hebben uit de beste druiven en keuze uit uitzonderlijke terroirs die de wereldberoemde Kaapse Wijnstreek te bieden heeft.

The Fishwives Club Boutique Winery is een nieuw concept in the Cape. Theunis Van Zijl, de wijnmaker selecteert de beste handgeplukte druiven in de regio om er toegankelijke, prachtige wijnen van te maken. The Fishwives Club Chardonnay 2021 heeft exotische aroma’s aangevuld met boter, vanille en caramel en een romige mond. Op dronk.


“EEN STORMACHTIGE NACHT EN EEN NIEUWSGIERIGE TEKENING VAN EEN DAME OP EEN VIS. 

Ineens was het zover. Een met de hand geïllustreerd raadsel van een dame op een vis. Op een verzonnen wijnetiket. Alle lichten gingen aan in mijn hoofd. Ik werd er meteen verliefd op. Ik moest het hebben. Ik heb mezelf gehoord.” 


Het verhaal begint enkele jaren geleden toen eigenaar Patrick Robertson zijn reclamebureau, zijn vrouw en zijn huis verliest in Johannesburg. Met zijn laatste beetje geld gaat hij terug naar zijn geboortedorp Hout Bay. Hij bracht zijn tijd in eenzaamheid door, niet wetende wat te gaan doen. In een kleine bistro in Hout Bay kwam hij de twee zussen tegen. Zij hadden een designbedrijf en een portfolio die anders dan anders was. Schenk jezelf een glas wijn in en zoek een comfortabele stoel.

 

Le Plan – Wijnen

De wijnen van LePlan-Vermeersch zijn afkomstig van het Franse wijndomein in de Rhône vallei van de voormalige auto coureur Dirk Vermeersch.

 

Het supermoderne wijnbedrijf is gelegen midden in de 24 hectaren GT ‘Grand Terroir’ wijngaarden in Suze-la-Rousse in het kleine dorpje ‘Le Grand Bois’ gelegen in de AOC  Côtes du Rhône Villages. Hier maakt de familie Vermeersch, vader Dirk & moeder Hélène, samen met dochter Ann en haar man Sebastian Barbara de zeer smaakvolle wijnen van LePlan-Vermeersch.

 

De namen; GP, RS en GT en labels van de wijnen zijn met een knipoog naar de autosport carrière van Vermeersch

 

KingPin – Wijnen

De thuisbasis van Felix Solis ligt net boven Madrid, in Castilla Y Leon. De wijngaarden voor onder andere de tempranillo liggen excellent in het glooiende landschap van Zuid-Spanje. De zon schijnt hier overdadig, iets waar de tempranillo enorm blij van wordt. De wijngaarden liggen daarnaast relatief hoog, namelijk op gemiddeld 800 meter. Hierdoor wordt het ’s nachts wat koeler in de wijngaard. Een verfrissend briesje zorgt ervoor dat de Tempranillo druiven zich helemaal goed ontwikkelen, en dat jouw fles Kingpin Tempranillo onvergetelijk wordt.

 

“De Kingpin regeert zijn rijk met stevige autoriteit. Hij wordt uit de schaduw gelokt door de verleidelijke charmes van deze wijn. Achter zijn uitzinnige kracht blijkt de Kingpin eigenlijk ook heel laid-back te zijn. In deze wijn vindt de Kingpin zijn gelijke.”

 

Neleman – Wijnen

De 100% biologische, vegan wijnen van Neleman zijn erg lekker. Met het drinken van deze wijnen draag je bovendien bij aan een mooiere wereld. Biologisch is beter voor de bijen, beter voor de biodiversiteit en beter voor de smaak. Wit, rood en rosé – onze biowijnen worden gemaakt van lokale, soms bijna uitgestorven druiven. Probeer ze allemaal!

 

Wij maken gewoon hele goede wijn. En dat ‘goed’ heeft 2 kanten en die zitten gegoten in onze missie ‘Gewoon goede wijn voor een mooiere wereld’

 

1. Onze wijnen zijn verrukkelijk en veelgeprezen door wijnprofs

2. Ze zijn 100% biologisch en vegan.

 

Jij geniet dus van een glas uitstekende wijn, terwijl je slok voor slok de planeet een beetje mooier maakt. Biowijn voor een mooiere wereld? Hoe zit dat? Lees ons verhaal en laat je inspireren.

 

La Belle Angele – Wijnen

De druiven voor de La Belle Angèle wijnen worden geselecteerd uit verschillende wijngaarden in Frankrijk door de gerenommeerde wijnproducent Badet Clément. De flessen met opvallende etiketten vertegenwoordigen de frivole tijden rond 1900. De tijd van Le Moulin Rouge en de Burleske dansers.

 

La Belle Angèle leefde eigenlijk in die tijd. Volgens het verhaal was ze de muze van veel Franse schilders in die tijd en symboliseert de zogenaamde Roaring Twenties, de tijd die de emancipatie van vrouwen in gang zette.

 

Toegankelijk wijnen gaan schuil achter deze prachtige labels. Vanaf vandaag hebben we er 4 opgenomen verschillende wijnen in ons assortiment.